ADRES

TE VOET

 

Via station Gent Sint-Pieters is het ca. 15 min. te voet door het Citadelpark.

 

Route 1

Bij het buitenkomen van het station langs de hoofdingang, sla je de Koningin Astridlaan in. Daarna steek je de Kortrijksesteenweg over om zo door het Citadelpark te lopen tot het ICC. Eenmaal door het Citadelpark bevindt de ingang van het museum zich in de Fernand Scribedreef 1.

 

Route 2

Verlaat het station via de hoofdingang en sla vervolgens rechtsaf in de Clementinalaan. Sla linksaf naar de Parklaan en wandel nu steeds rechtdoor tot je aan het Citadelpark komt. Houd het park op je linkerzijde en wandel verder in Emile Clauslaan, door de van Rysselberghedreef tot in de Scribedreef. Het museum ligt op je rechterzijde.

 


wandelroute station Gent Sint Pieters naar Museum voor Schone Kunsten Gent weergeven op een grotere kaart

 

Met het openbaar vervoer

 

Trein

 

Voor bepaalde tentoonstellingen is er een B-Dagtrip beschikbaar. Hiervoor kan je de site van de NMBS raadplegen.

 

Maak gebruik van de reisplanner van de NMBS om jouw reis naar het museum te plannen.

 

Bus, tram

 

De dichtsbijzinde haltes met het openbaar vervoer zijn tramlijn 1 (15 minuten te voet) en buslijnen 5, 55-58 en 70-78 (5 minuten te voet). Deze lijnen verbinden het Sint-Pietersstation met het stadscentrum.


Uurrosters voor tram en bus kan je opzoeken op www.delijn.be.

 

Met de auto

 

Het Museum voor Schone Kunsten is vlot bereikbaar met de auto dankzij de ligging in het Citadelpark dicht bij de Charles de Kerchovelaan en de drukke verkeersaders E17 en de E40. Er is parking voorzien voor het museum.

Je kan ook de P-route nemen naar de parking Sint-Pietersplein vanwaar het 5 minuten stappen is naar het MSK Gent.

 

 

TRIPADVISOR

 

Bekijk hier de aanbevelingen van Tripadvisor over het museum.

 

 

 

 

 

GEBRUIK VAN DE LIFT

Bezoekers die gebruik willen maken van de lift, bellen aan de toegangsdeur rechts van de grote trappen aan de inkom van het museum. Een medewerker van het museum zal je begeleiden via de lift naar boven.